VOCAP: Leiderschap & Verandering - Deel 1: Consultancy Sessie | Max Wildschut

In deze namiddagvullende activiteit geven we het woord aan niemand minder dan Max Wildschut. Max Wildschut (1967) studeerde cognitieve- en neuropsychologie, voor zich te specialiseren in de evolutionaire psychologie. Vanuit dit theoretisch kader richt Max zich op vraagstukken rond prestatie, motivatie, samenwerking en leiderschap. Hij schreef hier over in onder meer Darwin voor managers (2009), Gezag (2013) en Stop Denk Doe (2015).

VOCAP: Themareeks leiderschap & verandering (voorjaar 2020)

De slagkracht van organisaties moet worden vergroot, terwijl er sprake is van nieuwe rollen, verantwoordelijkheden en samenwerkingsverbanden in een sterk veranderende context. Verandering en leiderschap is en blijft een belangrijk thema voor onze bedrijfswereld. Veranderingen vragen vaak veel van organisaties en de mensen die er werken.

Euronext: Women in Finance - Ring the Bell & Act

As every year, Euronext organises a “Ring the bell ceremony” to draw attention to gender equality. After a short welcome you will be able to attend different round tables hosted by experts of the financial sector. You will leave with lots of tips and tricks to immediately boost gender equality within your organisation.

VOV-Pitstop: How to get everyone on board

Hoe zorg je dat nieuwe collega's goed voorbereid aan hun job beginnen? Hoe belangrijk is een eerste indruk en welke begeleiding bied je best aan? En hoe houd je talent betrokken? Op deze Pitstop onderzoeken we hoe onboarding effectief kan worden ingezet om werknemers duurzaam aan boord te houden.

VDAB-bijblijfsessies: HR-topics voor werkgevers (maart 2020)

Wil je graag op de hoogte blijven van de recente ontwikkelingen op het vlak van HR? Kom naar de VDAB-blijblijfsessies over HR-topics! VDAB organiseert deze infosessies in samenwerking met sociale secretariaten, sectorfondsen en werkgeversorganisaties.

VOCAP: Leiderschap & Verandering - Deel 2: Academische Sessie | Prof. Joeri Hofmans & Prof. Daan Sorgeloos

Reeds in 1985 stelde Edgar Schein — een autoriteit op vlak van cultuur en leiderschap — "The only thing of real importance that leaders do is to create and manage culture. If you do not manage culture, it manages you, and you may not even be aware of the extent to which this is happening.” In het deze sessie rond change en leadership gaan we dieper in op de (on)waarheden achter deze claim. Klopt het dat de cultuur van een organisatie bepalend is voor haar effectiviteit? En wat moeten we exact verstaan onder cultuur?

VOCAP: Leiderschap & Verandering - Deel 3: Bedrijfsbezoek | Jeroen Franssen

Agoria lanceerde het "Be the change" initiatief bij hun leden om vorm te geven aan de duurzame arbeidsmarkt van morgen. Zij stellen daarbij 4 doelstellingen voorop: upgrading van de skills van alle medewerkers, omscholing van werkenden en werklozen, activering en technology als facilitator. Een heel aantal bedrijven onderschreven reeds het "Be the change"-charter en zijn het engagement aangegaan om het personeelsbeleid aan te passen aan de uitdagingen van morgen.

Vonk | ABCi: Employee Communication Day 2020

Vonk en ABCi, de Belgische vakverenigingen voor interne communicatie, bestaan 70 jaar en slaan de handen in elkaar voor deze eerste Employee Communication Day 2020. Wat mag je verwachten? Een expertisedag met inspirerende keynote speeches en cases over interne en hr-communicatie die medewerkers echt centraal stellen in je bedrijfsstrategie. De kans om ervaringen uit te wisselen met een netwerk van 200 andere professionals in je vak.

VOCAP: Leiderschap & Verandering - Deel 4: Intervisie

In de 4de sessie rond Leiderschap en Verandering is het aan de deelnemers om onder begeleiding kennis rond het onderwerp te delen. Persoonlijke cases kunnen hier aan bod komen alsook verzuchtingen of kritische reflecties rond ervaringen en theorieën. De vertaalslag van alle voorgaande sessies naar je eigen werkomgeving kan gemaakt worden.

Coaching The Shift: Masterclass Teamcoaching

Met nuttige inzichten en praktische tips zetten we je op weg om zelf een hecht en high performing team uit te bouwen. Vanuit experimenteren ontdek je hoe je nog meer 'shifts in the room' kunt bewerkstelligen.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen