Advertisement
< Terug naar overzicht

Cyclus van drie webinars over werken na corona: rekrutering, opleiding, betrokkenheid

De afstand overbruggen

Terwijl we tijdens de lockdown allemaal verplicht waren om thuis te blijven, is het vandaag en in de nabije toekomst sterk aangeraden om te telewerken. Maar leidt de fysieke afstand ook tot een mentale afstand? Voelen werknemers zich verwijderd van de onderneming als ze er niet aanwezig (kunnen) zijn? Wanneer er fysieke afstand collega’s ontstaat tussen collega’s, is er dan noodzakelijk ook een emotionele afstand? Hoe kunnen organisaties, leidinggevenden en HR-verantwoordelijken de fysieke afstand overbruggen zodat die niet leidt tot een emotionele en intellectuele verwijdering?

De fysieke afstand die we dezer dagen in onze arbeidsrelaties inbouwen, zal ook nadien niet snel verdwijnen, zo leren we uit getuigenissen van werknemers en werkgevers. Beiden ontdekken ook de voordelen ervan. Niet alleen is het levensnoodzakelijk voor onze fysieke gezondheid, de nieuwe manieren van werken die ontstaan blijken ook mentale voordelen te bieden voor werknemers, terwijl organisaties leren dat productiviteit niet afneemt – integendeel zelfs, in vele gevallen.

En dus is het moment aangebroken om de afstand te omarmen als het nieuwe normaal, en tegelijk nieuwe manieren van werken vinden die de fysieke afstand kan overbruggen zodat medewerker en onderneming maximaal verbonden blijven.

HR Square stelt een cyclus van drie webinars voor om op zoek te gaan naar die nieuwe samenwerkingsvormen. In elk webinar gaan we dieper in op één deelaspect: rekrutering, opleiding, en betrokkenheid.

Webinar 1: Rekruteren op afstand

Vele ondernemingen zijn tijdens de lockdown en de daaropvolgende periode van aanbevolen thuiswerk blijven rekruteren – zie ook HR Square digitaal 4 (die in augustus 2020 zal verschijnen). Zowel de HR-verantwoordelijken als de sollicitanten schakelden over op andere manieren van communiceren, terwijl de doelstelling – de juiste m/v op de juiste plaats – dezelfde bleef. Welke tips & tricks zijn er? Waar verschilt rekruteren op afstand van de klassieke aanpak? Waar liggen de valkuilen? Wat zijn de opportuniteiten?

Webinar 2: Leren op afstand

Zoals in HR Square 200 te lezen zal zijn, is fysieke afstand een drempel om tot echt leren te komen. Toch zetten steeds meer ondernemingen nieuwe technologische mogelijkheden in om ondanks de afstand te blijven inzetten op ontwikkeling. Welke mogelijkheden zijn er? Wat lukt wel, en waar liggen de grote uitdagingen?

Webinar 3: Betrokken blijven op afstand

Tijdens de succesvolle webinars net voor de zomer, kwam ‘leidinggeven vanuit uw kot’ al uitgebreid aan bod. Daar bleek dat vooral betrokkenheid een uitdaging is, meer dan het operationeel aansturen. Immers: hoe blijf je verbonden met de missie en visie van een organisatie als je er niet meer over de vloer komt? Welke instrumenten om medewerkers te binden heb je in handen als medewerkers thuis aan de slag zijn? Hoe vermijd je dat de fysieke afstand leidt tot emotionele afstand?

Praktisch

Elk webinar duurt één tot anderhalf uur. Het format is erg interactief, met heel korte presentaties die ruimte laten voor veel interactie. Het geheel wordt in goede banen geleid door onze eigen gespecialiseerde journalisten. Daarbij betrekken we deelnemers – ondanks de fysieke afstand – door middel van polls en de mogelijkheid om vragen te stellen. De gratis webinars zijn voorbehouden voor leden van HR Square.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen