< Terug naar overzicht

HR Square: Drie webinars over thuiswerk morgen

Welke lessen trekken we uit onze ervaring tijdens de coronacrisis?

Volgens Statbel, het Belgische statistiekbureau, heeft zowat een vijfde van alle werknemers (18,9%) in 2019 ‘soms’ of ‘regelmatig’ aan thuiswerk gedaan. Het is overduidelijk dat de cijfers voor 2020 spectaculair zullen gestegen zijn. Maar covid-19 zal niet alleen een impact gehad hebben op hoeveel we aan thuiswerk doen, maar verandert ook de manier waarop. Van thuiswerken omdat het kan, zijn we gegaan naar thuiswerken omdat het moet, en dat op een manier die door geen enkele expert voordien werd aanbevolen.

Welke lessen kunnen we uit deze ervaring trekken? Hoe heeft deze crisis onze kijk op thuiswerk fundamenteel veranderd? Hoe kunnen we thuiswerk gaan organiseren in de wereld na corona?

HR Square stelt u een cyclus van drie webinars voor waarin we in detail ingaan op het onderwerp en het van verschillende kanten belichten. Samen met (academische) experten en ervaringsdeskundigen gaan we in op hoe telewerk eruit kan zien in de toekomst, wat de aandachtspunten zijn op vlak van leiderschap, en wat fysieke afstand betekent voor het welzijn van onze medewerkers.

Webinar 1 – Woensdag 20 mei, 16:00 – Thuiswerk vandaag en morgen

  • Dr. Joni Delanoeje (HIVA-KU Leuven) maakte haar doctoraat over thuiswerk, en blijft sindsdien het onderwerp volgen. U las al een interview met haar in HR Square 194 (november 2019). Wat leert de wetenschap ons over de beste aanpak omtrent thuiswerk?
  • Petra Vandendriessche is Head of HR bij de Nationale Loterij. Die organisatie had al ervaring met thuiswerk, maar niet zoals dat in de lockdown plots hoorde te gebeuren. Welke lessen trekt zij?
  • Philippe François is partner bij het advocatenkantoor NautaDutilh. Hij staat aan het hoofd van de Corporate Employment & Pension Group en is gespecialiseerd in arbeidsrecht. Welke mogelijkheden biedt het recht ons, en waar moeten we opletten voor juridisch valkuilen?

Webinar 2 – Dinsdag 26 mei, 15:30 – Leidinggeven wanneer het team thuis werkt

  • Prof. Koen Marichal (AMS) is expert op vlak van leiderschap en leiderschapsontwikkeling. Hij is oprichter en bezieler van het Expertisecentrum Leiderschap van Antwerp Management School. Wat kan hij vertellen over leidinggeven op afstand?

  • Peter Henderickx is Managing Director bij SipWell. Die onderneming deed pre-corona helemaal niet aan thuiswerken, alleen het management als dat echt nodig was. De uitbraak van het virus heeft de werkzaamheden van de medewerkers grondig door elkaar geschud. Wat leerde hij tijdens deze crisis, en welke praktijken zal hij behouden?

  • Tom Vlieghe is directeur van het Acerta Career Center en kent de praktijk in de Belgische ondernemingen goed. Welke best practices ziet hij rondom zich, en wat is het obstakel waar organisaties zich te vaak aan stoten?

Webinar 3 – Dinsdag 2 juni, 15:30 – Welzijn en thuiswerk: moeilijke combinatie?

  • Prof. Lode Godderis is professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven en Directeur Kennis, Informatie en Onderzoek bij IDEWE. Welke aandachtspunten ziet hij als het gaat om het welzijn van medewerkers die vaak van thuis werken?

  • Jurgen Christiaens is HR Director bij Oracle Belux. Thuiswerk is geen onbekende voor hem. Wat leerde hij voor en tijdens deze coronacrisis over thuiswerk, en wat neemt hij mee naar de toekomst?

  • Hendrik Delagrange, researcher bij de Stichting Innovatie en Arbeid van de SERV, doet al jaren onderzoek naar thuiswerk, ook naar de effecten van thuiswerk tijdens de lockdown. Wat leerde hij over de werkbaarheid van thuiswerk?

Met de steun van

Inschrijving

De webinars zijn gratis voor leden van HR Square.

Nog geen lid?

Ga een lidmaatschap aan en neem onmiddellijk gratis deel aan de webinars.

 

Hier ontdekt u alle voordelen van een lidmaatschap bij HR Square. Voor meer info, aarzel niet om onze netwerkmanager Pascale Lenaers (pascale.lenaers@hrsquare.be, 0471/85.70.42) te contacteren.

Na inschrijving ontvangt u een link naar het webinar, ten laatste de avond voor elke sessie.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen