< Terug naar overzicht

HR Square Workshop: Motiveren op afstand

Dinsdag 17 mei, Baarbeekhoeve, Mechelen

Nu medewerkers minder vaak op kantoor zijn en meer zelfstandig werken, rijst de vraag hoe leidinggevenden en organisaties zich kunnen aanpassen aan deze nieuwe hybride realiteit. Er doen heel wat ‘tips & tricks’ de ronde, maar vaak is niet duidelijk hoe waardevol die zijn.

In deze workshop grijpen Anja Van den Broeck (KU Leuven) en Hermina Van Coillie (motivatie-expert) naar de wetenschap, in het bijzonder de zelfdeterminatietheorie van Deci en Ryan, om een fundament te leggen onder de aanpak in organisaties. Ze bekijken hoe leidinggevenden, managers, HR-medewerkers… die theorie kunnen gebruiken om medewerkers efficiënt te motiveren.

Op basis van de wetenschappelijke onderbouw en vertrekkend vanuit autonomie, verbinding en competentie gaan ze op zoek naar bruikbare, praktische tools die een meerwaarde zijn binnen uw organisatie.

Voor wie?

Deze workshop is er voor iedereen die leidinggeeft in een organisatie, en voor de HR-verantwoordelijken die die leidinggevenden ondersteunen in hun rol.

Sessies

De workshop bestaat uit twee sessies. U volgt een eerste sessie in de voormiddag, een tweede sessie in de namiddag. Een lunch is inbegrepen in de toegangsprijs.

Goed motiveren doe je vanuit een duidelijk kader. Beide sessies starten daarom met de basics. Wat zijn de basisprincipes van motivatie? Vanuit welke principes kan je motiveren? Op welke manieren kan je gemotiveerd zijn? En wat zijn dan handige tools om van te vertrekken? ? Anja en Hermina geven een handig ABC mee! 

Anja Van den Broeck
professor KU Leuven

Anja gaat vervolgens verder in op het ABC van motivatie en hoe je dit kan toepassen in een context waarin medewerkers zowel thuis als op de werkvloer aan de slag zijn. In deze interactieve workshop bekijken we wat een leidinggevende kan doen? En hoe het takenpakket ABC-proof gemaakt kan worden. Aan de hand van oefeningen en cases kan je daarna praktisch aan de slag.  

 

Hermina Van Coillie
motivatie-expert en organisatie-adviseur 

Hermina verdiept de 4 motivaties. Op welke manier ben jij vooral gemotiveerd? En hoe motiveer jij je team en de mensen rond jou? Daarna gaat ze dieper in op wat je best doet als je te veel of te weinig vertrouwen hebt of geeft. Tot slot wijst ze op het belang van een psychologisch veilige werkomgeving, en wat je kan doen om deze te installeren. 

Programma

 • 8u30 – 9u30: Onthaal & koffie
 • 9u30 – 12u15: Workshop Deel 1
 • 12u15 – 13u30: Lunch
 • 13u30 – 16u15: Workshop Deel 2

Praktisch

Waar en wanneer:

Prijs:

 • €349,00 voor leden/abonnees van HR Square
  Niet zeker of uw organisatie lid is van HR Square? Contacteer jens.ottoy@hrsquare.be, Event Manager
 • €399,00 voor niet-leden/niet-abonnees van HR Square
 • €699,00 voor niet-doelgroepdeelnemers (vertegenwoordigers van commerciële organisaties). Als commerciële organisatie koopt u standaard een 1+1 pakket: 1 ticket voor u als commerciële deelnemer + 1 ticket voor uw genodigde behorend tot de doelgroep (zie hierboven).

Annulatievoorwaarden:

 • De deelnameprijs blijft volledig verschuldigd tenzij de annulatie ons schriftelijk (per mail naar jens.ottoy@hrsquare) bereikt uiterlijk op 3 april 2022.
 • Een vervanger mag ook steeds uw plaats innemen.

Vragen?

Contacteer Jens Ottoy, Event Manager:


Schrijf u hier inFacturatiegegevens

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen