< Terug naar overzicht

The Shift: Maatschappelijk verantwoord belonen: een vergeten dimensie van duurzaamheid?

Webinar 30 juni 2020 van 14u tot 15u15

In de wereld van vandaag is het meer dan ooit noodzakelijk om waardecreatie te herdefiniëren en meer belang te hechten aan ecologische, menselijke en sociale waarde binnen organisaties. Human resources hebben in dit proces ook een rol te spelen door beloning (in de breedste zin van het woord) te gebruiken als instrument voor het creëren/ stimuleren van gedeelde waardecreatie.

Steeds meer organisaties nemen duurzaamheidsgerelateerde KPI's op in de bonussystemen van hun topmanagement. Hoewel dit een positief effect heeft op de duurzaamheid van het bedrijf, houdt het hier niet op.
 
We zien twee belangrijke uitdagingen:
  
  • De juiste strategische duurzaamheidsKPI’s selecteren: Het is een enorme uitdaging voor het bestuur om de belangrijkste duurzaamheidsindicatoren (van KPI tot KSI...) te identificeren die  niet enkel relevant zijn voor het bedrijf, maar die ook een impact hebben op het bestaan en zelfs de prestaties van het bedrijf op lange termijn.
  • Het systeem van ‘responsible rewards’ houdt niet op bij het topmanagement en ook niet  bij het bonussysteem. Er bestaan tal van mogelijkheden om het duurzaamheidsbeleid van een organisatie te te vertalen naar het totale beloningssysteem (mobiliteit, welzijn, gelijkwaardige verloning, ...) waarin het hele werknemerskorps betrokken wordt. Tegenwoordig kunnen bedrijven werken aan het duurzamer maken van zowel de beloningssystemen  als de sociale en niet-financiële voordelen.

Het integreren van duurzaamheid in het beloningssyteem is een breed en belangrijk onderwerp dat nog steeds verdere kennisontwikkeling en ervaringsuitwisseling nodig heeft.

PROGRAMMA

Dit webinar bestaat uit drie hoofddelen:
 
  • Een (toegepast) academisch perspectief: prof. dr. Xavier Baeten (Vlerick Business School) zal het onderwerp in perspectief plaatsen en een aantal duurzaamheidsgerichte beloningspraktijken delen, mede op basis van een enquête die op voorhand naar de deelnemers gestuurd wordt.
  • Een getuigenis: een HR professional deelt een aantal inzichten en ideëen rond ‘responsible rewards’ – wat betekent dit en hoe kunnen we dit realiseren?
  • Cocreatie: samen werken we het thema ‘responsible rewards’ verder uit, waarbij ook het perspectief van de SDGs aan bod komt.
DATUM & UUR
 
30 juni 2020
14u-15u15
 
LOCATIE
 
Zoom: je ontvangt een link enkele dagen op voorhand. Indien u geen toegang heeft tot zoom, geef me een seintje.
De Engelstalige presentatie wordt gevolgd door een getuigenis en uitwisselingen in het Nederlands en Frans.
 
INFO & INSCHRIJVING
 
Schrijf je in via deze link.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen