< Terug naar overzicht

VOV-Pitstop: How To L&D

Donderdag 16 januari 2020 | Wilrijk

Ben je zoekende in een nieuwe (L&D) functie? Of al heel lang werkzaam binnen L&D en op zoek naar vernieuwing en verandering? Aan het verdrinken in het aanbod en nood aan het bos door de bomen? Dan is dit de Pitstop voor jou. Tijdens deze dag doen we een stapje terug en kijken we wat L&D voor jou nu precies inhoudt. Onderwerpen als leerbeleid, leercultuur en stakeholders komen aan bod.

Het programma werd vormgegeven i.s.m. De Opleidingscoach en bevat zowel een wetenschappelijke invalshoek als praktische sessies. Tijdens het parallelle gedeelte kan je twee van de drie sessies volgen.

De volgende sprekers zullen tijdens de dag het woord nemen:

Carl Foulon (Thomas More) brengt de openingskeynote;

Je zal maar met leren en ontwikkeling bezig zijn binnen een onderwijscontext ten tijde van de ‘PISA’-rapporten. Meningen, opinies, goeroes, politieke invloeden … ieder zijn mening, ieder zijn waarheid. Future creating education, een mond vol, de basis voor levenslang leren (als het ware een term uit het gevangeniswezen). Continu leren en ontwikkelen, niet als monopolie van HR of onderwijs, maar als basis voor het aantrekken, houden en laten groeien van medewerkers; als gedeelde verantwoordelijkheid voor alle betrokken partijen en als uitdaging voor ‘de verschilmakers’ van de toekomst.

Laura Kerschot (STIB-MIVB) brengt de praktische case 'MIVB-Academy':

Tijdens mijn case zullen we het hebben over hoe groot of hoe klein je een L&D-vraagstuk aanpakt. Ik ontmoet veel collega’s uit L&D die zoekend blijven naar het recept voor de grootste impact van L&D. In de sessie gaan we samen op zoek naar hoe je dat het best doet. Misschien door kleine, lokale initiatieven die gemakkelijker haalbaar zijn? Of ga je via een overkoepelend beleid en start je dus beter ambitieus? Een van mijn belangrijkste taken als Learning Partner is om ervoor te zorgen dat ik niet de business achterna ren, maar zelf het traject in handen houd. Daarbij is de keuze tussen groot- of kleinschalig een uiterst belangrijke keuze. Enkel zo kan L&D de strategische partner zijn die de business nodig heeft.

Go big or go home? Or the big impact of small changes? Tijdens de sessie kom ik graag met een case uit MIVB, maar wil ik vooral in gesprek gaan met de groep om elkaars strafste voorbeelden naar boven te halen.

Soetkin Linhart (De Opleidingscoach): How to: L&D projecten succesvol laten landen op de werkvloer 

Elke leerprofessional streeft ernaar om niet louter een ordertaker en opleidingsleverancier te zijn. We kennen intussen een breed scala van leeractiviteiten als hybride leren, interactieve werkvormen, social learning, klassikale opleidingen, flipped classroom, peter/metersystemen, werkinstructies, mentoring, … Maar wanneer en hoe zet je een specifieke leeractiviteit nu eigenlijk in? En vooral: hoe creëer je leeractiviteiten die de business écht nodig heeft?

Tijdens deze workshop kruipen we als L&D professionals uit onze ivoren toren en gaan we samen aan de slag. We zetten de pet op van de business en gaan op zoek naar de fundamentele vragen die L&D zichzelf én de business moet stellen:

  • Welke parameters zijn cruciaal in jouw bedrijfscontext?
  • Hoe zit het met de taakcomplexiteit en business impact van leernoden?
  • Hoe bepalen we de juiste werkvormen op basis van die parameters?

Soetkin reikt handvaten aan waarmee we effectieve leeractiviteiten vanuit objectief inzicht kunnen uittekenen in plaats van louter buikgevoel.  

Vicky Monsieurs (New Leaf): L&D op haar plaats gezet: van kostenpost naar game changer": Hoe leren & ontwikkelen strategisch inzetten in de organisatie.

20 jaar actief in L&D. 20 jaar waarin de positie van L&D in organisaties veranderde.., of niet? Aan de hand van best én worst practices ontmaskeren we enkele L&D-mythes. Tijdens deze sessie wordt duidelijk welke strategische rol L&D kan spelen en hoe je stakeholders succesvol kan betrekken bij alle stappen in het leerproces. Met voorbeelden vanuit KBC, Liberty Global, DLL, Philips, Center Parcs, Vulpia.

Sluit je de dag graag af met een receptie? Schrijf je hier dan in voor de VOV-Nieuwjaarsreceptie.

Praktisch

  • Datum: donderdag 16 januari 2020
  • Plaats: Rekreatief, Doornstraat 600, 2610 Wilrijk
  • Prijs: gratis voor leden VOV | exclusief aanbod: €125 voor niet-leden | €125 voor leden PMCommunity en Vocap

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen