< Terug naar overzicht

[WEBINAR] Wat is de impact van managementstijlen op het welzijn op het werk ?

Donderdag 30 september 2021, 10 tot 12 uur

Op welke manier hebben managementstijlen een impact op het welzijn van medewerkers? Dat onderzochten wetenschappers van VUB en UCL. Ze deden dat op vraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Hun onderzoek legt de stijlen zoals ze op de werkvloer gehanteerd worden naast die die aan managementscholen onderwezen worden, en formuleert aanbevelingen over hun impact op het welzijn van medewerkers. Tijdens een webinar op 30 september geven de onderzoekers tekst en uitleg bij de resultaten van hun onderzoek, en maken ze meteen ook de link met de uitdagingen die gepaard gaan met hybride werken.

Het ‘Managementstijlen en welzijn op het werk - Een kwalitatief onderzoek naar managementstijlen en managementopleidingen in België’, zoals de studie officieel heet, is het werk van Jan De Schampheleire en Christophe Vanroelen (VUB), en Clotilde Hallet, Laurent Taskin en Laurianne Terlinden (UCLouvain). Het volledige rapport, voor het eerst gepubliceerd eind 2019, is beschikbaar op de website van de FOD Waso.

Op het programma

 • 10:00 — Verwelkoming door Timothy Vermeir, hoofdredacteur van HR Square.
 • 10:05 — Managementstijl en de impact op welzijn op het werk, door Jan De Schampheleire (VUB)
 • 10:45 — In de praktijk: hybride werken, managementstijl en welzijn. – discussiepanel met HR-verantwoordelijken en wetenschappers, onder leiding van HR Square.

     — Ann Bayart, HR Directeur P&V Group
     — Steven Van den Eede, preventieadviseurs psychosociale aspecten bij Idewe
     — Marc Verschueren, hoofd ontwikkeling en opleiding aan UZ Leuven en verantwoordelijke voor het Netwerk voor Leiderschapsontwikkeling in Zorg aan de KU Leuven
     — Christophe Vanroelen, professor sociologie aan de VUB
 • 11 :35 — Een kort overzicht van de tools die de FOD Waso ter beschikking stelt van organisaties, met Greet Van Meulder (FOD Waso)
 • 11:45 — Vragen en antwoorden
 • 12:00 — Einde

Deelname

Deelname aan dit webinar, dat via Zoom verloopt, is gratis.

 

Dit webinar is een gezamenlijke organisatie van HR Square en de FOD Waso.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen