Allochtone en Vlaamse ondernemersorganisatie werken samen

Arbeidsmarkt

Unaco werd in 2004 opgericht door Turkse ondernemers en telt ondertussen ruim 400 leden-ondernemers, hoofdzakelijk van Turkse komaf en actief in het Antwerpse. Topman Ali Anaz, voorzitter van Unaco, en Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van Unizo, hebben een intentieverklaring getekend. Volgens hen is er heel wat dat beide ondernemersorganisaties bindt: “Beiden verdedigen we de belangen van zelfstandige ondernemers. Beiden hebben we speciale aandacht voor ondernemers uit etnisch-culturele minderheden. Met deze samenwerking willen we de krachten bundelen rond concrete projecten.”

Unizo gaat Unaco onder meer raadplegen voor standpuntbepaling rond ondernemerschap bij etnisch-culturele minderheden. Unaco zal haar kennis over de problemen van haar leden doorspelen aan Unizo.

Het eerste concrete gezamenlijke project van Unaco en Unizo is Actief & Bewust Ondernemen, een peterschapsproject. Het gezamenlijk ingediende project werd goedgekeurd door de Vlaamse regering en ontvangt overheidssteun. Unizo en Unaco willen samen 60 ondernemers beter leren zakendoen, dankzij de inzet van Unizo-experts en Unaco-peter-ondernemers. Unaco zal zorgen voor de promotie en de werving, en zal jonge ondernemers-deelnemers en ervaren ondernemers-peters bijeenbrengen. Unizo levert experts, logistieke steun en stelt de Unizo-peterschapswerking en het Unizo-peterplatform open voor de deelnemers.

In een nationale stuurgroep met Unizo- en Unaco-vertegenwoordigers zullen alle gezamenlijke acties geëvalueerd worden. Unaco wordt uitgenodigd om vertegenwoordigingen op te nemen in de Unizo-regio Antwerpen-Mechelen. In oktober 2008 onderzoeken de ondernemersorganisaties of een structurele samenwerking mogelijk is.

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.