Allochtone jongeren minder assertief op arbeidsmarkt

AllochtonenArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtAttitudeDiscriminatieInstroomInterimLoopbaanMigratie
Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse vakorganisatie FNV Jong. Als een werkgever de belofte voor een vast contract niet nakomt, zou meer dan 50 procent van de autochtonen vertellen het daar niet mee eens te zijn. Onder allochtonen is dit minder: 39 procent.

Allochtone jongeren werken ook twee keer zo vaak onder een flexcontract en denken bij een onjuiste behandeling eerder ‘ik ben al lang blij dat ik een baan heb’.

Verder zegt de helft van de allochtone jongeren een goed netwerk te missen om hun kansen op een baan te vergroten. Onder autochtone jongeren is dat 30 procent.

Dertien procent van de allochtonen zegt zich wel eens gediscrimineerd te voelen door een werkgever, onder autochtonen is dit ruim de helft minder: vijf procent.

Bron: Personeelsnet

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.