Allochtonen botsen op vooroordelen van werkgevers en werknemers

AllochtonenArbeidsmarktArbeidsrechtDiscriminatieGehandicaptenGenderInstroomLoopbaanMotivatieOrganisatie
Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van HR-dienstverlener Tempo-Team. Werkgevers schtatten de rekruteringskansen voor kansengroepen nochtans hoog in. Zo vindt 41 procent dat allochtonen veel kans maken om te worden aangeworven, 19 procent geeft toe dat dit moeilijk ligt. Bij de werknemers klinkt evenwel een ander geluid. Daar zegt slechts 10 procent dat allochtonen gemakkelijk worden aangeworven.

Werkgevers blijken volgens het onderzoek geen al te hoge pet op te hebben van de arbeidsethiek van allochtonen. Slechts drie op de tien werkgevers zijn van mening dat allochtonen genoeg inzet en motivatie tonen. Bij werknemers leven de vooroordelen zelfs nog sterker.

Om de diversiteit van ondernemingen aan te wakkeren, zijn werkgevers vooral voorstander van financiële stimuli, zoals een financiële steun in de opleidingen (72 procent) of structurele loonlastverminderingen (63 procent). Slechts zeven procent is te vinden voor quota.

Bron: Het Nieuwsblad

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.