Amerikaanse topmanagers verdienen opnieuw meer

LoonLoonkostenLoopbaanOrganisatie
Dat bericht de Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van een rondvraag door onderzoeksbureau GMI. De stijging met ruim 36 procent is een gemiddelde voor de 500 bedrijven die deel uitmaken van de Standard & Poor’s-index. Als gekeken wordt naar een grotere groep van 3000 bedrijven, was er sprake van een gemiddelde loonstijging met 27 procent.

De sterke toename staat in elk geval in schril contrast met de groei van de winst of van het aandeel. De meest lucratieve sector, zo blijkt uit de studie van GMI, is de gezondheidssector. Maar liefst drie van de negen best betaalde CEO’s in de VS is er werkzaam.

Opvallend is dat veel van de bedrijven officieel een lager salarispakket publiceren dan wat ze effectief uitkeren aan hun topman. Zo wordt vaak geen melding gemaakt van uitgeoefende aandelenopties of pensioenreserves.

Bron: De Morgen

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.