Ann De Wit aan de slag als HR-businesspartner bij Alcatel-Lucent

Ann De Wit (38) studeerde Rechten en Notariaat aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Na enkele functies in het juridische milieu, ging ze in 2006 aan het werk als zelfstandig internationaal productiviteitsconsultant. In april 2007 startte De Wit als juridisch en HR-consultant bij SD Worx. Sinds november 2012 oefent ze die functie uit op zelfstandige basis bij Implementis. Ze is sinds februari dit jaar HR-businesspartner bij Alcatel-Lucent.

Bij Implementis heeft Ann De Wit voornamelijk de aandacht gelegd op preventief stressbeleid en de connectie gemaakt tussen arbeidsrecht en HR: “Waar veel bedrijven beide takken apart benaderen, beschouwt Implementis dit als één geheel. Geen selectiegesprek, bijvoorbeeld, zonder de juiste juridische kennis, maar evenmin zonder de noodzakelijke communicatievaardigheden.” Bij Alcatel-Lucent zal De Wit zich toeleggen op het strategisch HR-beleid voor de businessdivisie Fixed Networks. Door de internationale context wil ze er gaan voor een nauwe samenwerking met ‘global HR’.

Alcatel-Lucent is een Franse telecommunicatiereus met zo’n 52.000 werknemers in meer dan honderd landen. Het bedrijf, het resultaat van een fusie tussen Alcatel en Lucent Technologies op 1 december 2006, levert oplossingen aan serviceproviders, ondernemingen en overheden, zodat die in staat zijn om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs en het bedrijf werd van september 2008 tot februari 2013 geleid door de Nederlander Ben Verwaayen. De Fransman Michel Combes is de nieuwe CEO sinds april 2013.

Het doel van Ann De Wit is HR dichter bij de business te brengen en de hoogtechnologische R&D-omgeving te begeleiden met onder meer loopbaanbegeleiding, prestatiemanagement en rekrutering. Daarnaast wil ze ook focussen op de goede vertaling van de beslissingen van het management naar de dagelijkse werkomgeving.

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.