Ann Gaublomme (45) studeerde in 1993 af aan de KU Leuven als master in de Klinische Psychologie. Later volgde ze ook de opleiding Management in Welzijn en Gezondheid bij VOCA Training en Consult.
Haar eerste stappen in de professionele wereld zette Gaublomme bij Dagcentrum ’t Vlot in Mechelen als begeleidster. In 1995 werd ze stafmedewerker bij vzw Werkgroep Thuisverzorgers in Heverlee. Twee jaar later zette ze de stap naar de Vlaamse Gemeenschapscommissie om er mee te werken aan een gezondheidsproject. In 1999 begon Gaublomme aan een carrière bij het provinciebestuur van Vlaams-Brabant. Ze was er achtereenvolgens verantwoordelijke Centrale Wachtlijstwerking, verantwoordelijke Cel Gehandicaptenbeleid, diensthoofd Welzijn en Gezondheid. In 2007 begon Gaublomme aan een nieuwe uitdaging bij de vzw Centrum Ganspoel in Huldenberg als algemeen directeur. In 2012 werd ze daarnaast ook sectorverantwoordelijke ‘sector handicap’ binnen het Vlaams Welzijnsverbond.
Twee jaar geleden ging de psychologe aan de slag op het kabinet van Vlaams minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) als beleidsraadgever ‘personen met een handicap’. Die sector wordt momenteel gekenmerkt door een nooit geziene systeemshift. De ‘persoonsvolgende financiering’ werd in overleg met de sector uitgetekend en in regelgeving verankerd.
Beging oktober ging Gaublomme aan de slag bij Verso. Als nieuwe directeur is het haar taak om de interprofessionele werkgeversorganisatie verder uit te bouwen tot hét aanspreekpunt voor én de belangenbehartiger van de sociale ondernemer. “De social profit is een groeisector bij uitstek. De uitdagingen zijn enorm: vergrijzing, krapte op de arbeidsmarkt, nieuwe financieringsmechanismen, … We begeleiden de ondernemers in de social profit om deze uitdagingen aan te kunnen in een sterk veranderende context. We ijveren voor een beleid dat de social profit ondersteunt in zijn opdracht om maatschappelijke noden te beantwoorden”, aldus Gaublomme.
Verso groepeert 18 federaties in onder andere de gezondheidssector, de welzijnssector, de aangepaste tewerkstelling en de socio-culturele sector. De vzw staat voor meer dan 377.000 tewerkstellingsplaatsen, en is lid van de Serv, Vesoc en de SAR.