Anonieme cv is niet efficiënt

AllochtonenArbeidsmarktDiscriminatieGehandicaptenGenderInstroomJongerenLoopbaanOrganisatieOudere werknemers
Actiris biedt bedrijven cv’s aan met enkel de vaardigheden en opleiding van de sollicitanten. Naam, adres, leeftijd, geslacht, de naam van de school of de duur van de opleiding worden niet meegedeeld. Deze test moest nagaan of anoniem solliciteren de discriminatie zou vermijden.

De ondernemingen vonden deze manier van werken echter niet efficiënt. “Het adres stelt de werkgever in staat eventuele mobiliteitsproblemen te vermijden”, stelt de Brusselse minister van Werk Benoît Cerexhe (CdH). Een anonieme sollicitatie kan zich volgens hem zelfs tegen de kandidaat keren.

“De hobby’s en studentenjobs van een kandidaat met zwakke kwalificaties kan de werkgever een zicht geven van de persoonlijke kwaliteiten van de kandidaat-werknemer”, aldus nog Cerexhe. Daarom heeft hij beslist om het systeem niet verplicht te maken.

Bron: De Morgen

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.