Antwerps communicatiebureau biedt onbeperkt betaald verlof

Werknemers van streamingbedrijf Netflix moeten al sinds 2004 hun verlofdagen niet tellen. Het enige wat Netflix verlangt, is dat ze in ruil hun job gedaan hebben. Dat systeem wordt nu gekopieerd door het Antwerpse digitale communicatiebureau Marbles. Er is geen maximumaantal verlofdagen, enkel een minimum van de twintig wettelijke dagen.

“Het is belangrijk dat mensen tot rust kunnen komen. Dat leidt tot betere prestaties”, gelooft CEO Tom Herrijgers. “Je werkt nu al waar je wil: op kantoor of thuis, en waarom niet op vakantie? In plaats van twee weken naar een ver land te gaan, kan je ook drie weken gaan en van daaruit werken. En heb je verlof nodig? Dan neem je het wanneer je er nood aan hebt. Het heeft geen zin dat mensen uitgeblust op kantoor zitten, want dat rendeert niet.”

Doelstellingen halen

Er zijn natuurlijk wel doelstellingen te halen. “Er wordt open gecommuniceerd welke doelstellingen, bijvoorbeeld qua omzet, we als team willen halen. Als iemand bijvoorbeeld een half jaar verlof wil nemen, halen we die nooit. Dan zullen de collega’s in het team dat ook wel duidelijk maken.”

“Het belangrijkste is om mensen verantwoordelijkheid te geven. Vroeger was ik als CEO alleen met de cijfers bezig. Nu is dat de verantwoordelijkheid van alle medewerkers”, stelt de CEO. Zijn team gaf immers zelf aan dat ze meer flexibiliteit wilden, waarna hij met hen een nieuwe regeling uitwerkte. Het bedrijf maakt trouwens ook een onderscheid tussen dagen waarop je echt niet gestoord mag worden, en dagen waarop je wel bereikbaar bent of enkele uren kan werken.

Succesvolle troef?

De nieuwe regeling werd net voor de zomer ingevoerd, dus het is nog even afwachten of er eventuele problemen de kop opsteken. Als de doelstellingen een paar keer niet gehaald worden, zullen medewerkers elkaar onderling aanspreken.

Grote consultancybedrijven in de IT-sector kunnen medewerkers een mooi loon en een bedrijfswagen geven. “Dat kunnen wij niet. En toch komen ze bij ons werken omdat ze een job doen die ze graag doen. Vroeger gingen mensen voor veel geld werken, nu willen ze er ook plezier aan beleven. Daarvoor helpt zo’n regeling wel”, besluit Herrijgers.

Bron: De Standaard (standaard.be)


HR Stafmedewerker

DE SINGEL

Diensthoofd HR

Wingene

HR Business Partner Volvo Trucks

Volvo Group Belgium

Coördinator HR Service Center

UZ Brussel

Recruiter

Leefmilieu Brussel

Senior Recruiter

Zorgbedrijf Antwerpen

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.