Arbeiders Hengelhoef krijgen 75.000 euro opzegvergoeding

ArbeidsrechtHerstructurering
In totaal waren 40 gewezen werknemers, 22 arbeiders en 18 bedienden, naar de rechtbank gestapt om 2 miljoen euro te eisen als opzeg- en schadevergoedingen wegens het misbruik van ontslagrecht. Volgens de rechtbank waren de werknemers niet ingelicht over de manier waarop de overdracht tussen de vzw Gezondheidszorg, een dochter van de Christelijke Mutualiteiten, en de federale overheid geregeld zou zijn. Het vakantiecentrum Hengelhoef werd verkocht aan de federale overheid om er een opvangcentrum voor asielzoekers van te maken. De rechtbank oordeelde dat het niet om een gelijkaardige activiteit ging, dus was er geen sprake van een overdracht van een onderneming, maar ging het om een sluiting.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.