Arbeidshof vreest chaos

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtDiscriminatieHerstructureringLoonLoonkostenLoopbaanOntslagOverlegorganen
Lola Boeykens, de eerste voorzitter van het Antwerpse arbeidshof, uitte in De Standaard haar bezorgdheid over het uitblijven van een wettelijk kader dat het ongrondwettig bevonden onderscheid tussen arbeiders en bedienden moet regelen.

De kans is groot dat die lacune in de wet de volgende maanden tot heel wat juridische procedures en uiteenlopende uitspraken leidt. “De afgelopen maanden werden grote inspanningen geleverd om in consensus met de sociale partners een regeling uit te werken. Maar een wet is er nog altijd niet. De deadline van 8 juli is overschreden.”

Ze doet een oproep aan de wetgever om zo snel mogelijk een regeling uit te werken die de toetsing aan de grondwettelijke principes kan weerstaan. “Anders dreigen tal van juridische procedures en ­uiteenlopende uitspraken.”

Bron: De Standaard

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.