Arbeidsmarktkrapte en vierde coronagolf geven studentenarbeid boost

Op het dieptepunt in de paasvakantie van 2020 viel studentenarbeid terug met maar liefst twee derde (65,7 procent) ten opzichte van diezelfde periode een jaar voordien. 2021 is het jaar dat studentenarbeid herleeft. Tijdens de voorbije paasvakantie steeg de vraag naar studentenarbeid fors. Een herstel dat zich ook in de zomer verderzette.

De afgelopen weken kreeg studentenarbeid nog een extra boost. Een combinatie van een aantrekkende economie, de traditionele eindejaarspiek en het massaal uitvallen van zieke werknemers doet de vraag naar studentenarbeid sterk oplopen. De voorbije vier weken zag
Randstad Group een stijging van het aantal werkende studenten met 46 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Dat betekent een gemiddelde van 3.300 studenten per dag over de laatste vier weken.

Werkende studenten vindt u vooral in de grootdistributie, de retail en de logistiek.

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.