200ste HR Square: Gerd Bellemans. “Effect is kwaliteit maal acceptatie”

HR Square 200
  “Wat mij absoluut nodig leek, was om persoonlijk vanuit HRM die verantwoordelijken te coachen in leiding geven. Sturing, begeleiding en opvolging moesten zo vlug mogelijk in de plaats komen van de doe-maar-uw-werk-houding. Onder die drie elementen is op die enkele jaren tijd een heel gestructureerde onderbouw gekomen.” (HR Square 4, pagina 27) Op de cover van HR Square 4 staat Gerd Bellemans, op dat moment HR-manager bij TVH, de West-Vlaamse familiale distributeur van heftrucks. “Eigenlijk deed ik er meer dan HR”, zegt Bellemans zeventien jaar later. “Het was mijn taak om mensen mee te krijgen in een verhaal. Mensen hadden nood aan een enthousiasmerend persoon die zorgde voor wat ‘peper in de poep’. Samen met de mensen van de familie en een aantal anderen vormden we een interne adviesraad.”Toen hij er aan de slag ging, was TVH een onderneming die sterk groeide en nood had aan meer structuur en...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.