200ste HR Square. “Je moet het positieve van verandering inzien”

HR Square 200
“Centraal daarin staat het concept employability: ben ik inzetbaar in deze onderneming, vandaag of morgen? Maar evenzeer heeft het te maken met inzetbaarheid in andere bedrijven. Het is belangrijk dat een werkgever zijn deel van de verantwoordelijkheid opneemt voor de brede inzetbaarheid en de competenties van de werknemers.” (HR Square 2, pagina 31) Alcatel, de strafste afslanker, zo stond er in de tweede HR Square. Onder druk van de markt en veranderende technologie moest de onderneming wereldwijd heel wat medewerkers laten gaan. In onze contreien kreeg Jan Van Acoleyen de opdracht dat in goede banen te leden. “Dat was zeker niet mijn ambitie, en dat is het nog steeds niet. Dit thema is recent opnieuw op mijn pad gekomen, ook al had ik toen beslist om dergelijke grote herstructureringen nooit meer mijn pad te laten kruisen. Maar mijn loopbaan speelde zich tot nu toe bijna volledig af in technologiebedrijven, en...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.