200ste HR Square. “Je moet het positieve van verandering inzien”

HR Square 200
“Centraal daarin staat het concept employability: ben ik inzetbaar in deze onderneming, vandaag of morgen? Maar evenzeer heeft het te maken met inzetbaarheid in andere bedrijven. Het is belangrijk dat een werkgever zijn deel van de verantwoordelijkheid opneemt voor de brede inzetbaarheid en de competenties van de werknemers.” (HR Square 2, pagina 31) Alcatel, de strafste afslanker, zo stond er in de tweede HR Square. Onder druk van de markt en veranderende technologie moest de onderneming wereldwijd heel wat medewerkers laten gaan. In onze contreien kreeg Jan Van Acoleyen de opdracht dat in goede banen te leden. “Dat was zeker niet mijn ambitie, en dat is het nog steeds niet. Dit thema is recent opnieuw op mijn pad gekomen, ook al had ik toen beslist om dergelijke grote herstructureringen nooit meer mijn pad te laten kruisen. Maar mijn loopbaan speelde zich tot nu toe bijna volledig af in technologiebedrijven, en...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.