200ste HR Square: Leon Vliegen. “Goede dialoog onderzoekt waar het meningsverschil zit”

HR Square 200
“Met stakeholdermanagement willen we zeker niet de tegenstellingen afdekken, maar wel er open de dialoog over aangaan. Wat op het eerste gezicht conflicterend lijkt, kan door simpelweg meer openheid tot een heel andere relatie en zelfs een partnership leiden.” (HR Square 3, pagina 30) In het interview uit 2003 houdt Leon Vliegen, toen HR-verantwoordelijke bij Borealis Polymers België, een hartstochtelijk pleidooi voor een open dialoog met alle actoren die betrokken zijn bij de organisatie: aandeelhouders, toeleveranciers, klanten, medewerkers, vakbonden, de directe omgeving, de overheid en de samenleving. Vandaag, zeventien jaar later, herinnert hij zich het interview in HR Square 3 nog goed. “Ik was toen als HR-directeur bij Borealis verantwoordelijk voor drie productiesites in België en het business service center in Brussel, dat overigens toen naar Mechelen zou verhuizen en sterk ging uitbreiden. Een van de grote uitdagingen op dat moment was om als aantrekkelijke werkgever naar buiten te komen...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.