200ste HR Square: Lucia Van de Ginste. “We beslissen sneller, de inschatting is beter en het draagvlak is groter”

HR Square 200
“Technologisch hoogopgeleide consultants zijn ons handelsmerk. Maar kennis en technologie alleen volstaat daarvoor niet. Onze consultants moeten ook de bredere bedrijfscontext van onze klanten begrijpen. Ze moeten het bredere plaatje, waarin het project past, kunnen duiden.” (HR Square 5, pagina 18)In juni 2003 benadrukte Lucia Van de Ginste, HR-manager bij wat toen nog Inno.com heette, hoe belangrijk het was voor de onderneming dat consultants op managementniveau konden praten bij de klanten. Dat, zo klonk het toen, ligt aan de basis van het succes van de organisatie. En dus richtte de onderneming, in samenwerking met de Universiteit Antwerpen Management School (vandaag AMS) een eigen mini-MBA op, een opleidingstraject op maat, met zowel docenten uit de eigen rangen als docenten van de universiteit. Het doel was om Inno.com-medewerkers te prikkelen door hen te laten kennismaken met algemeen management, strategisch denken, financiële basisconcepten, veranderingsmanagement, logistiek en zelfs personeelsbeleid. Mini-MBA wordt Master “Dit is...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.