200ste HR Square: Nicky Palm. “HR moet de win-win creëren”

HR Square 200
“We hadden al te kampen met het stoffige imago van de verzekeringssector en kregen daar nog een complexe fusie bovenop. Dat doet het imago geen deugd.” (HR Square 1, pagina 37) “Ik werkte in 1999 al tien jaar lang bij Royale Belge toen het werd overgenomen door Axa. Dat was toen toch een beetje David en Goliath: het destijds grote Belgische Royale Belge dat in Franse handen kwam. Ik was er manager van het Resourcing Center, wat niet alleen werving en selectie inhield, maar – belangrijk na die fusie – ook alle interne mobiliteit. Er waren toen immers heel wat personeelsleden die een nieuwe plaats in de onderneming dienden te vinden.”Om de context van toen – eind jaren 1990-begin jaren 2000 – te schetsen, neemt Nicky Palm, vandaag HR- & communicatiedirecteur bij Imeldaziekenhuis in Bonheiden, ons terug naar toen. De arbeidsmarkt was rond de millenniumwisseling oververhit geraakt, in het bijzonder...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.