200ste HR Square: Nicky Palm. “HR moet de win-win creëren”

HR Square 200
“We hadden al te kampen met het stoffige imago van de verzekeringssector en kregen daar nog een complexe fusie bovenop. Dat doet het imago geen deugd.” (HR Square 1, pagina 37) “Ik werkte in 1999 al tien jaar lang bij Royale Belge toen het werd overgenomen door Axa. Dat was toen toch een beetje David en Goliath: het destijds grote Belgische Royale Belge dat in Franse handen kwam. Ik was er manager van het Resourcing Center, wat niet alleen werving en selectie inhield, maar – belangrijk na die fusie – ook alle interne mobiliteit. Er waren toen immers heel wat personeelsleden die een nieuwe plaats in de onderneming dienden te vinden.”Om de context van toen – eind jaren 1990-begin jaren 2000 – te schetsen, neemt Nicky Palm, vandaag HR- & communicatiedirecteur bij Imeldaziekenhuis in Bonheiden, ons terug naar toen. De arbeidsmarkt was rond de millenniumwisseling oververhit geraakt, in het bijzonder...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.