200ste HR Square: Sofie Meerschaut. “Ach, ik ben een beetje verliefd op mijn organisatie”

HR Square 200
“Mensen hebben het altijd moeilijk met verandering. (…) We willen gewoon mensen die uitstekend hebben gepresteerd, kunnen belonen. Het gaat om een be-loning, niet om ver-loning. Wellicht vrezen mensen dat we gedeeltelijk willen overschakelen op variabele verloning, maar dat is hoegenaamd niet de bedoeling. Dat was van meet af aan duidelijk.” (HR Square 4, pagina 44)In 2003 was er zowel bij de christelijke als socialistische ziekenfondsen discussie over een op stapel staande loonhervorming. HR Square sprak toen in het vierde nummer van het tijdschrift met onder meer Sofie Meerschaut, toen en nu nog steeds HR-directeur bij het Nationaal Verbond Socialistische Mutualiteiten. Daar wilde ze op dat moment een nieuw evaluatieproces met bijhorende financiële beloning introduceren. Net als bij CM werd er ook in haar organisatie gestaakt omdat de onderhandelingen over de nieuwe cao muurvast zaten. De vakbond was vooral gekant tegen de incentives en wilde alleen een lineaire verhoging van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.