200ste HR Square. “We hebben nood aan werkgevers die durf tonen”

HR Square 200
“De werkgeversinspanningen mogen niet beperkt blijven tot de beginfasen van de werkrelatie. Integendeel, het managen van het psychologisch contract moet deel uitmaken van alle andere HR-acties die gericht zijn op het behouden van gemotiveerde en productieve medewerkers.” (HR Square 1, pagina 36) Het psychologische contract is ondertussen een bekend begrip binnen HR. Het gaat over de wederzijdse, maar ongeschreven, verwachtingen van beide partijen ten opzichte van elkaar. “Denise Rousseau is eigenlijk de dame die het psychologisch contract op de kaart heeft gezet, ook al dateert het concept al uit de jaren 1950. Vooral in de context van de jaren 1990, toen de arbeidsrelatie onzekerder werd, was er opnieuw veel aandacht voor. Vandaag hebben we opnieuw de mond vol van die onzekerheid, maar dat is eigenlijk niets nieuws: al dertig jaar zeggen we dat de werkzekerheid verdwijnt en dat we dus meer op employability moeten inzetten.” “Het psychologisch contract heeft toen,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.