Actief neutraal aanwerven bij Bleckmann: “De competenties van sollicitanten zijn het belangrijkst”

HR Square 215 (maart-april 2023)
Tekst; Karolien Selhorst Bij het logistiek bedrijf Bleckmann zijn maar liefst meer dan vijftig nationaliteiten aan het werk. Ook herintreders en erkende vluchtelingen zijn er welkom. Deze diversiteit is het resultaat van een actief neutraal aanwervingsbeleid. Wat dat is en hoe je dat in de praktijk brengt, vertelt ons Aline Vijverman, HR-manager voor België. Bleckmann is een logistiek expert in mode en lifestyle en telt meer dan vierduizend medewerkers globaal, waarvan een zevenhonderdtal vaste medewerkers in België. Om een rijke diversiteit op de werkvloer te garanderen, zetten ze actief in op een neutraal aanwervingsbeleid. Aline Vijverman legt uit wat dat precies inhoudt. “Voor ons zijn de competenties van sollicitanten het belangrijkste. Zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt is het belangrijk om als bedrijf creatief te zijn in de zoektocht naar werknemers en de vacatures zeer neutraal open te zetten. Zo werken hier meer dan vijftig verschillende nationaliteiten, wat wil zeggen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Bent u lid? Log dan in via onderstaande knop.

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL.
  • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €265 (+ 6% btw).

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
  • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €800 (+ 6% btw).

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.