ADVIESRAAD – De vraag van de maand: Stellen werkgevers te hoge eisen bij selectie?

HR Square 156
Hoe kunnen we werkgevers duidelijk maken dat ze verder moeten zoeken dan almaar die witte raaf te willen lokaliseren? Uiteraard zeggen ze dan al gauw dat er te weinig geschikte kandidaten te vinden zijn. De schuld van het onderwijs? Moeten ze eerst niet de hand in eigen boezem steken? Ze willen kant-en-klare uitvoerders of al even parate genieën. Hoe kan het anders? Hoe kan de ‘vijver’ uitgebreid worden zonder dat de lat te laag komt te liggen? Wat vinden de leden van de HR Square adviesraad ervan? Het antwoord vindt u hieronder.     Frans Van De Ven (Galilei) “De belangrijkste eis komt vaak veel te weinig aan bod: motivatie.” Vergeet de intrinsieke motivatie niet Vaak worden te hoge eisen gesteld op het vlak van competenties. Maar wat erger is, de belangrijkste eis komt vaak nog veel te weinig aan bod: motivatie. En wat draagt het meeste bij aan goede...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.