ADVIESRAAD. Het beste wat HR kan overkomen: geleid worden door iemand van buiten de gebruikelijke HR-kringen?

HR Square 160
Chris Wuytens (Acerta Consult) “De kerntaak van elke succesvolle HR-manager en per definitie de volledige organisatie moet zijn om de filosofie van ‘mensen groter maken’ in heel de organisatie te laten doordringen.” Goede HR zit verweven in heel het bedrijf Een goede HR-manager zet in op de sterktes van zijn werknemers. Vanuit deze stelling zou elke onderneming of organisatie moeten vertrekken. Er kan echter pas ten volle op de talenten van de werknemers ingezet worden, als HR ook geïntegreerd wordt in elke afdeling of divisie van het bedrijf. Of je zou ook kunnen zeggen dat de kracht van een succesvolle onderneming in de gemeenschappelijke deler zit van alle leidinggevenden samen: elke manager moet als het ware HR uitdragen, in plaats van te focussen op één boegbeeld. Technische competenties En het ideale profiel van een HR-manager dan? Degene met een achtergrond in HR heeft zeker het potentieel om een sterke HR-manager...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.