ADVIESRAAD. Moeten we HR volledig outsourcen?

HR Square 157
Zijn de organisaties nu eindelijk klaar om HR volledig te outsourcen? Denken ze daar al concreet over na? Hoe ver willen ze erin gaan? En, eerst en vooral nog wel, is dat ook een goed idee? Wat zijn de gevolgen? Hoe laat zich dat concreet voelen in de organisatie? Waar liggen pro en contra? Wat vinden de leden van de HR Square adviesraad ervan?  Wat we zelf doen, doen we (niet altijd) beter  - Frank Vander Sijpe (Securex) Uitbesteden of niet? HR worstelt met wel meer dilemma’s, zoals de keuze tussen centraliseren en decentraliseren. Laten we eerst duidelijk zijn over wat we precies bedoelen. Gaat het bijvoorbeeld over het tijdelijk inhuren van gespecialiseerde kennis of over het definitief externaliseren van een gedeelte van de HR-activiteiten (zoals payroll of werving)? Of om het inkopen van technologie in het kader van het digitaliseren van een HR-activiteit? Voor ons betoog gaan we er gemakkelijkheidshalve...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.