Arbeidsmarkt. Arbeidsmarkt 4.0. De nieuwe arbeidsmarkt vergt een nieuw HRM

HR Square 180
“De toestand is ernstig, maar niet hopeloos.” Luc Sels geeft bij het begin van zijn uiteenzetting meteen al prijs wat de conclusie zal zijn. Op uitnodiging van Acerta maakt de rector van de KU Leuven, die nog steeds de arbeidsmarkt van heel nabij opvolgt, duidelijk wat ‘ernstig maar niet hopeloos’ betekent. Gewapend met een arsenaal aan cijfers en grafieken, geeft hij een overzicht van de voornaamste trends op de Vlaamse arbeidsmarkt. “Al 20 jaar hebben we het over de krapte op de arbeidsmarkt, soms te onpas, maar vandaag écht wel te pas. En in de toekomst zal ‘krapte’ onze arbeidsmarkt nog meer typeren. Dat is het gevolg van een aantal onderliggende trends.”Luc Sels steekt van wal met twee kwantitatieve evoluties op onze arbeidsmarkt. De eerste trend is de stijgende vraag naar arbeid als gevolg van een aantrekkende economie. Ten tweede zien we dat het arbeidsaanbod onder druk staat. Dat heeft...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.