Arbeidsomstandigheden. Zesde Europese enquête naar de arbeidsomstandigheden. “Geen enkele job is perfect”

HR Square 166
De ‘European Working Conditions Survey’ is een uitgebreide bevraging van werknemers en zelfstandigen in Europa over hoe ze hun werk ervaren. De zesde editie van de bevraging werd gehouden in 2015, de resultaten werden onlangs bij Europese Unie voorgesteld. Zoals Europees Parlementslid Marita Ulvskog zei tijdens de voorstelling van de resultaten in Brussel: “Dit rapport is de feedback van 44.000 mensen die elk 45 minuten van hun tijd gegeven hebben om het over hun werkbeleving te hebben.” Als het gaat over de kwaliteit van de jobs, focust Eurofound op zeven aspecten die een totaalbeeld geven en het mogelijk maken om de evolutie duidelijk te maken. Die zeven indicatoren zijn fysieke omgeving, werkintensiteit, kwaliteit van de werktijd, de sociale omgeving, vaardigheden en autonomie, vooruitzichten en inkomen. 1. Fysieke omgeving Over het algemeen blijft de fysieke omgeving waarin Europese werkenden aan de slag zijn, gelijk: zowel in 2015 als in 2010 staat...

In de kijker

Bescheiden start voor vierdagenwerkweek

Provincie Antwerpen zet werknemers aan het fietsen

Uitzendactiviteit weerspiegelt een vertragende economie

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.