Arbeidsrecht: Aan de slag met jobstudenten… En wat na de zomervakantie?

HR Square 112
Essentie ● Tewerkstelling van een student gebeurt in principe in dienstverband, zelfs al maakt het contract melding van samenwerking op zelfstandige basis. ● Indien na een studentenovereenkomst een vaste arbeidsovereenkomst wordt gesloten met dezelfde werkgever, bestaat het risico dat de RSZ de periode van studentenarbeid beschouwt als een ‘vermomde proefperiode’. ● Vanaf 2012: student mag maximaal 50 dagen op jaarbasis werken in voordelig RSZ-statuut (in plaats van de huidige 23 arbeidsdagen in juli, augustus en september, aangevuld met 23 arbeidsdagen buiten die zomerperiode). ● Vanaf 2012 zou een studentencontract maximaal 12 maanden kunnen duren in plaats van de huidige 6 maanden. Op 1 januari 2012 is het uitkijken naar een nieuwe regeling voor studentenarbeid. Kunnen studenten langer aan de slag zonder fiscale gevolgen? Hoe zit het nu, na de zomervakantie? En wat verandert er begin volgend jaar? I. Arbeidsrechtelijke aspecten 1. Wie kan tewerkgesteld worden als student? Minderjarigen van 15...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.