Arbeidsrecht: Alcohol en drugs: een verplicht beleid. Stoned op de werkvloer?

HR Square 72
Essentie ■ Elk privébedrijf moet voor 1 april 2010 een preventief alcohol- en drugbeleid voeren. ■ Dit beleid legt de nadruk op preventie en is allereerst gericht op het voorkomen van functioneringsproblemen. ■ Het testen op alcohol- en druggebruik kan deel uitmaken van het preventief beleid (onder strikte voorwaarden). ■ Alle maatregelen moeten worden opgenomen in het arbeidsreglement. ■ De bestaande preventiestructuren spelen een belangrijke rol bij het realiseren van dit beleid. Het gebruik van alcohol en drugs op de werkvloer heeft vele nadelige gevolgen. Denk maar aan absenteïsme, te laat komen, motivatiedaling, productiviteitskrimp en imagoverlies. Bij alcohol- en drugsgebruik is de kans op arbeidsongevallen twee tot vier keer hoger. Zo’n 15 procent tot 30 procent van de arbeidsongevallen gebeurt mee onder invloed van alcohol. Ook voor collega’s zijn er nefaste gevolgen, zoals het verhogen van de werkdruk, een slechte sfeer en zelfs het risico op grensoverschrijdend gedrag (zoals verbale...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.