Arbeidsrecht: Als de werkgever cheques uitdeelt… Wel of geen sociale-zekerheidsbijdragen op ‘cheques’?

HR Square 70
Essentie ■ Maaltijdcheques en gelijkaardige voordelen creëren een win-winsituatie voor werkgever en werknemer. ■ Dergelijke cheques moeten wel voldoen aan een aantal strikte voorwaarden om vrijgesteld te worden van sociale-zekerheidsbijdragen. ■ Deze ‘cheques’ mogen zeker niet in de plaats komen van voordelen waarvan de werknemers al genieten. ■ Verlies de sectorale afspraken ter zake niet uit het oog. Drukdrukdruk. Om op die maatschappelijke trend in te spelen en om werknemers toe te laten in hun vrije tijd te genieten van meer ‘quality time’ (in plaats van in de lange wachtrijen van het warenhuis en de droogkuis te staan), hebben diverse tijdsbesparende initiatieven het licht gezien. Ze gaan van was- en strijkdiensten, shoppingdiensten, carwash, conciërgediensten, over kinderopvang tot sport-, cultuur- en maaltijd- of restaurantcheques en recentelijk ook ecocheques. Werknemers zijn blij met het extra netto en/of de vrije tijd die hierdoor vrijkomt. Aan werkgevers worden deze voordelen vooral aangeprezen als stimulans...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.