ARBEIDSRECHT. Een FAQ voor arbeidsverzuim.

HR Square 158
Wanneer een werknemer ziek is of een ongeval heeft gehad waardoor hij onmogelijk zijn werk kan verrichten, zal zijn arbeidsovereenkomst geschorst zijn en moet hij deze dus tijdelijk niet uitvoeren. Voor een werkgever die geconfronteerd wordt met een arbeidsongeschikte werknemer, kan deze schorsing tal van vragen doen rijzen. We zetten er enkele op een rijtje.  1. Welke verplichtingen heeft de arbeidsongeschikte werknemer?  Opdat zijn arbeidsovereenkomst op een correcte wijze geschorst zou zijn, moet de arbeidsongeschikte werknemer bepaalde verplichtingen naleven. Eerst en vooral moet hij zijn werkgever onmiddellijk op de hoogte brengen van zijn arbeidsongeschiktheid. De wet bepaalt niet hoe dit moet gebeuren en wat verstaan wordt onder ‘onmiddellijk’. Alleszins staat vast dat de werknemer dit zo snel mogelijk moet doen. Het verdient de voorkeur om in het arbeidsreglement op te nemen op welke wijze deze melding het best gebeurt (telefonisch, per sms, per e-mail?) en te benadrukken dat de werknemer...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.