Arbeidsrecht: Extraatjes voor uw personeel

HR Square 48
Om de zoveel tijd worden we om de oren geslagen met internationale rapporten die ons voorrekenen hoe duur de lasten op arbeid zijn in België. Naast een dure sociale zekerheid, zijn onze belastingstarieven bij de hoogste van de wereld. Anderzijds is ons fiscaal en parafiscaal systeem ook bijzonder complex. Tal van lastenverlagingen, bijdrageverminderingen en bijzondere premies maken het de werkgevers niet gemakkelijk. We overlopen enkele mogelijkheden om iets extra’s te doen voor uw werknemers zonder dat Vadertje Staat meteen met twee derden aan de haal gaat. Innovatiepremie De eenmalige innovatiepremie werd ingevoerd door de wet van 3 juli 2005 en werd onlangs verlengd door de wet van 17 mei 2007 (wat het woord eenmalig veeleer overbodig maakt). Het gaat om een premie die wordt toegekend aan werknemers die een bijzondere bijdrage leveren voor de ontwikkeling van de werkgever. De premie is vrijgesteld van belastingen én van sociale-zekerheidsbijdragen. De premie kan...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.