Arbeidsrecht: Extraatjes voor uw personeel

HR Square 48
Om de zoveel tijd worden we om de oren geslagen met internationale rapporten die ons voorrekenen hoe duur de lasten op arbeid zijn in België. Naast een dure sociale zekerheid, zijn onze belastingstarieven bij de hoogste van de wereld. Anderzijds is ons fiscaal en parafiscaal systeem ook bijzonder complex. Tal van lastenverlagingen, bijdrageverminderingen en bijzondere premies maken het de werkgevers niet gemakkelijk. We overlopen enkele mogelijkheden om iets extra’s te doen voor uw werknemers zonder dat Vadertje Staat meteen met twee derden aan de haal gaat. Innovatiepremie De eenmalige innovatiepremie werd ingevoerd door de wet van 3 juli 2005 en werd onlangs verlengd door de wet van 17 mei 2007 (wat het woord eenmalig veeleer overbodig maakt). Het gaat om een premie die wordt toegekend aan werknemers die een bijzondere bijdrage leveren voor de ontwikkeling van de werkgever. De premie is vrijgesteld van belastingen én van sociale-zekerheidsbijdragen. De premie kan...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.