Arbeidsrecht: Hoed u voor Limosa

HR Square 43
In de strijd tegen het zwartwerk en om een betere controle op de tewerkstelling vanuit het buitenland mogelijk te maken, besliste de regering een monitoring- en controlesysteem te starten. Dit project moet de tewerkstelling vanuit het buitenland voortaan volledig in kaart brengen. Het project kreeg de naam Limosa, wat staat voor 'Landenoverschrijdend Informatiesysteem ten behoeve van Migratieonderzoek bij de Sociale Administratie'. Wellicht niet toevallig is dit ook de Latijnse benaming van de grutto, een trekvogel. Limosa is immers een systeem waarmee de overheid werknemers en zelfstandigen die komen overvliegen uit andere EU-lidstaten (en in het bijzonder uit de nieuwe lidstaten, zoals Polen) elektronisch wil vangen. Wat is de bedoeling? Het project is ambitieus opgevat: met Limosa wil de Belgische overheid zicht krijgen en controle toelaten op elke vorm van tewerkstelling in België vanuit het buitenland. Concreet beoogt Limosa de volgende doelstellingen: - een voorafgaande meldingplicht voor alle buitenlandse activiteiten in...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.