Arbeidsrecht – In de rechtbank.

HR Square 145
Strijd tegen schijnzelfstandigheid: let op het contract Wanneer is iemand (schijn)zelfstandige? Vier criteria geven de doorslag: de wil van de partijen, de organisatie van de arbeidstijd, de organisatie van het werk en de hiërarchische controle. De problematiek van de schijnzelfstandigheid staat nog altijd in de schijnwerpers. De arbeidsrechtbanken en -hoven moeten zich dan ook regelmatig buigen over deze problematiek. Zo diende het arbeidshof van Brussel zich onlangs nog uit te spreken over een zaak waarin de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) een zelfstandige samenwerking in vraag stelde. Naar aanleiding van dit dispuut, zette het arbeidshof de principes op het gebied van schijnzelfstandigheid duidelijk op een rijtje. ‘Wilsautonomie’ Het arbeidshof verduidelijkt in eerste instantie dat de ‘wilsautonomie’ van de partijen het uitgangspunt blijft. Dit wil zeggen dat de partijen in principe vrij zijn in de keuze van hun samenwerkingsvorm: een samenwerking op zelfstandige basis of in dienstverband (met een arbeidsovereenkomst). In...

In de kijker

Fietsvergoeding voor iedereen (in de privésector)

Loonkost in 2022 met 7,9 procent gestegen

Veel minder tijdelijke werkloosheid

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.