ARBEIDSRECHT. In de rechtbank.

HR Square 160
I. Ontslag om dringende reden: pas op bij het tellen van de 3 ‘werkdagen’ Een ontslag om dringende reden moet doorgevoerd worden binnen de 3 werkdagen na kennisname van de feiten door de bevoegde persoon. Vervolgens moet dat ontslag ook meegedeeld worden binnen de 3 werkdagen. Maar welke dagen tellen mee als ‘werkdag’? Indien een werkgever wil overgaan tot ontslag om dringende reden, moet hij altijd rekeninghouden met drie bijzonder belangrijke aspecten ter zake: Tijdigheid: het eigenlijke ontslag moet doorgevoerd worden binnen de 3 werkdagen na kennisname van de feiten door de hiertoe bevoegde persoon. Vervolgens moeten de redenen voor het ontslag binnen de 3 werkdagen na het ontslag meegedeeld worden. Bewijs: de dringende reden moet bewezen kunnen worden, alsook de toerekenbaarheid ervan aan de werknemer. Gegrondheid: de rechtbank moet aanvaarden dat de feiten, rekening houdend met alle omstandigheden, een dringende reden uitmaken. Het arbeidshof van Luik diende zich recentelijk...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.