Arbeidsrecht: in de rechtbank

HR Square 99
Is office manager van uitzendkantoor een handelsvertegenwoordiger? Een ontslagen office manager van een uitzendkantoor vond dat ze het werk van een handelsvertegenwoordiger verrichtte. Ze eiste dan ook een uitwinningsvergoeding. Het arbeidshof van Antwerpen zorgde voor een opmerkelijk oordeel. De functie van kantoorverantwoordelijke of office manager in de uitzendsector omvat doorgaans een brede waaier van taken (administratie, management,…). Bovendien varieert de concrete invulling van deze functie uiteraard sterk van onderneming tot onderneming. Een ontslagen office manager vond alvast dat zij als ‘handelsvertegenwoordiger’ moest worden beschouwd, omdat zij verantwoordelijk was voor de systematische uitbouw en groei van het kantoor en zij naar eigen zeggen aan prospectie moest doen om nieuwe klanten aan te brengen. Op die manier hoopte de ontslagen office manager een uitwinningsvergoeding te kunnen opeisen, een vergoeding die niet verschuldigd is aan ‘gewone bedienden’, maar alleen aan handelsvertegenwoordigers. Het arbeidshof te Antwerpen onderzocht de zaak en kwam tot een opmerkelijk...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.