Arbeidsrecht: in de rechtbank

HR Square 100
Kan verbaal of fysiek geweld gerechtvaardigd worden in bepaalde omstandigheden? Een werknemer haalde agressief uit naar een collega en werd om dringende reden ontslagen. De ontslagen man trachtte verhaal te halen bij de arbeidsrechtbank door op de eenmalige zaak van de feiten te wijzen. Bovendien was hij een ‘beschermde’ werknemer. Een ontslag om dringende reden impliceert een tekortkoming in hoofde van de werknemer (of werkgever) die zo erg is, dat elke verdere samenwerking hierdoor ‘onmiddellijk en definitief onmogelijk’ is geworden. De vraag of bepaalde feiten al dan niet een ontslag om dringende reden kunnen rechtvaardigen, is echter een feitenkwestie die in eerste instantie door de ontslaggevende partij dient te worden beoordeeld en, in geval van betwisting, door de arbeidsrechtbank. In casu gaf een magazijnier, die tevens een plaatsvervangend lid was van het comité voor preventie en bescherming op het werk én dus een beschermd werknemer, zijn collega een duw in...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.