Arbeidsrecht – In de rechtbank

HR Square 115
. Werknemer liegt over zelfstandige activiteit: ontslag om dringende reden? Tijdens een periode van ‘verlof zonder wedde’ voerde een werkneemster zelfstandige activiteiten uit. Dat had ze ‘vergeten’ te melden toen de werkgever ernaar vroeg bij de goedkeuring van het verlof. Toen de werkgever erachter kwam, ontsloeg hij haar om dringende reden. Terecht of oordeelde het arbeidshof daar anders over? Een werkgever en werknemer kunnen altijd overeenkomen om de arbeidsovereenkomst in onderling akkoord te schorsen. Vanzelfsprekend is er dan ook geen verplichting tot het betalen van loon, aangezien de werknemer geen prestaties verricht. In de praktijk verwijst men vaak naar een dergelijke conventionele schorsing met de term ‘verlof zonder wedde’. Maar kan de werknemer dan om het even wat doen tijdens dat verlof? Geen andere loontrekkende of zelfstandige activiteit? In een arrest van het arbeidshof van Brussel werd uitspraak gedaan over een zaak hieromtrent. De werkneemster was actief in een financiële...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.