Arbeidsrecht – In de rechtbank

HR Square 116
Negatieve uitlatingen over werkgever op Facebook: ontslag om dringende reden? Facebook is al jaren alomtegenwoordig in het leven van vele werknemers. Dat kan een weerslag hebben op de tewerkstelling wanneer de werknemer op Facebook gaat tijdens de arbeidstijd of wanneer commentaren van een werknemer op Facebook betrekking hebben op de werkgever. De arbeidsrechtbank van Leuven diende zich uit te spreken over de vraag of negatieve commentaren op Facebook een ontslag om dringende reden rechtvaardigen. Maandenlang gaf een kaderlid op Facebook commentaar op de gang van zaken bij zijn werkgever (die toen kampte met financiële moeilijkheden). Het kaderlid liet zich denigrerend uit over de bedrijfsleiding en was sceptisch over de inhoud van publieke verklaringen, bijvoorbeeld naar aanleiding van de publicatie van de halfjaarlijkse resultaten. Omdat het een beursgenoteerde onderneming betrof, wilde de werkgever externe communicatie echter strikt stroomlijnen om onrust te vermijden op de markt. A charge De werknemer stelde zichzelf...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.