Arbeidsrecht – In de rechtbank

HR Square 127
Werknemer eist halftijdse tewerkstelling om medische redenen Kan een werknemer wiens voltijdse arbeidsovereenkomst al lang geschorst is wegens arbeidsongeschiktheid, een halftijdse job opeisen? Een werknemer had al meer dan tien jaar geen prestaties meer verricht na een arbeidsongeval. Hij had in die periode wel eens een aanvraag ingediend om halftijds het werk te mogen hervatten, maar de werkgever kon op deze vraag niet ingaan. Op een bepaald ogenblik gaf de behandelende arts van de werknemer aan dat de werknemer het werk voor 100 procent zou kunnen hervatten. Gelet op de lange afwezigheid, diende de werkgever eerst het advies van de arbeidsgeneesheer te krijgen. Na onderzoek van de werknemer kwam de arbeidsgeneesheer tot het besluit dat een werkhervatting mogelijk zou zijn, mits naleving van een vijftal voorwaarden, waaronder prestaties voor slechts 50 procent. Dit advies van de arbeidsgeneesheer bleek echter problematisch, aangezien het voor de werkgever onmogelijk was om de werknemer...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.