Arbeidsrecht – In de rechtbank

HR Square 128
Hoelang duurt een geschorste opzeggingstermijn? Als een werknemer zijn opzeggingsperiode niet hoeft te presteren, wordt deze dan verlengd door ziekte en vakantie? De opzeggingstermijn van een werknemer wordt in bepaalde wettelijk voorgeschreven gevallen ‘geschorst’, bijvoorbeeld door jaarlijkse vakantiedagen of ziekte. Dan wordt de opzeggingstermijn verlengd met deze schorsingsdagen. In sommige gevallen beslissen werkgever en werknemer samen dat deze laatste geen arbeidsprestaties hoeft te leveren tijdens de opzeggingstermijn. De werknemer wordt dan ‘vrijgesteld’ van prestaties. Men spreekt dan over een ‘conventionele schorsing van de opzeggingstermijn’. Bij zo’n conventionele schorsing rijst de vraag of de opzeggingstermijn nog wordt verlengd door bijvoorbeeld de opname van jaarlijkse vakantiedagen of ziekte. In een recent arrest heeft het arbeidshof van Brussel op deze vraag geantwoord. Opzeggingstermijn met vrijstelling De case: een werknemer werd ontslagen met een opzeggingstermijn van 15 maanden met vrijstelling van prestaties. In die periode nam de werknemer enkele dagen vakantie. Hij werd ook...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.