Arbeidsrecht – In de rechtbank

HR Square 129
Mag u een definitief arbeidsongeschikte werknemer ontslaan? Een arbeidsrechtbank oordeelde over het ontslag van een werknemer die volgens de werkgever definitief niet meer geschikt was voor diens werk. Definitieve arbeidsongeschiktheid van een werknemer om zijn/haar functie uit te oefenen, kan een geval van ‘overmacht’ uitmaken, waardoor er van rechtswege een einde komt aan de arbeidsovereenkomst. Voor de vaststelling van deze overmachtssituatie is er een specifieke procedure, geregeld in het K.B. Gezondheidstoezicht. Maar wat als een werkgever die procedure niet volgt en de werknemer ontslaat? Die vraag kwam naar voren in een zaak voor de arbeidsrechtbank van Bergen. Een arbeider kon om medische redenen zijn werk nog moeilijk aan, wat zich uitte in veelvuldige afwezigheden wegens arbeidsongeschiktheid. Daarnaast was het ook een paar keer gebeurd dat de werknemer te laat kwam of zelfs onwettig afwezig was. Om die redenen heeft de werkgever uiteindelijk beslist om de werknemer te ontslaan, mits betaling...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.