Arbeidsrecht – In de rechtbank

HR Square 132
Houding werknemer ná ontslag is niet relevant Kan een arbeider die ontslagen wordt bij de overname twee keer schadevergoeding eisen, zowel voor schending van de ontslagbescherming bij overname, als voor willekeurig ontslag? Een arbeidster, die in dienst was met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, werd ontslagen kort nadat haar werkgever zijn handelsfonds had overgedragen aan een andere onderneming (maar wel net voor de overeenkomst tot overdracht uitwerking kreeg). De arbeidster was van oordeel dat haar ontslag onregelmatig was, gelet op de ontslagbescherming voortvloeiend uit cao 32bis (overdracht van onderneming) én dat haar ontslag ook ‘willekeurig’ was in de zin van artikel 63 van de Arbeidsovereenkomstenwet. Ontslagbescherming bij overname Het arbeidshof van Antwerpen gaf de werkneemster gelijk wat het eerste punt betreft. Het doel van cao 32bis is waarborgen dat de wijziging van werkgever, bij een overdracht van onderneming, op zichzelf geen reden tot ontslag zou uitmaken. De werknemers die veranderen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.