Arbeidsrecht: In de rechtbank

HR Square 59
Rijden ondanks rijverbod wettigt ontslag om dringende reden In een arrest van april 2007 oordeelde het arbeidshof te Antwerpen dat het rijden zonder rijbewijs met een firmawagen een ontslag om dringende reden kan rechtvaardigen. De werknemer (een sales manager) had ongeveer anderhalf jaar anciënniteit. Op 11 juli 2004 speelde de werknemer voor een maand zijn rijbewijs kwijt na een zware verkeersovertreding. De werknemer liet echter na dit aan zijn werkgever te melden. Hij bleef gewoon voortwerken en dus ook rondrijden met de wagen die door zijn werkgever werd geleased en verzekerd. Op 15 juli 2004 kwam de werkgever toevallig te weten dat de werknemer had gereden, terwijl zijn rijbewijs was ingetrokken. Hoewel de werknemer niet betrokken was bij een ongeval en evenmin een (nieuwe) overtreding had begaan, werd hij dezelfde dag nog ontslagen om dringende redenen. In de motiverende ontslagbrief stelde de werkgever dat de werknemer door zijn gedrag een...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.