Arbeidsrecht: in de rechtbank

HR Square 61
Voorzitter in kortgeding kan bevel opleggen om werknemer in zijn functie te herstellen Noch de werkgever, noch de werkgever mag eenzijdig de arbeidsovereenkomst wijzigen. Als één van de partijen eenzijdig een belangrijke wijziging aanbrengt aan een ‘essentieel bestanddeel’ van de arbeidsovereenkomst (zoals het loon of de functie), dan kan de andere partij de wijziging beschouwen als een ‘impliciet ontslag’, zodat een verbrekingsvergoeding verschuldigd is. Minder bekend, is dat de werknemer eventueel ook naar de kortgedingrechter kan stappen om de eenzijdige beslissing van de werkgever te laten schorsen. De voorzitter van de arbeidsrechtbank te Brussel sprak zich op 25 oktober 2007 uit over een dergelijke zaak. De werknemer was in dienst getreden in april 2002 en had sindsdien steeds in het buitenland gewerkt. Hij werkte de eerste drie jaar in Kenia en nadien in Kameroen. In juli 2007 kreeg de werknemer te horen dat hij zijn functie in Kameroen niet langer...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.